UNIHEL METAL


Želja po široki paleti barv v najkrajšem možnem času je izziv za vse mešalne sisteme sodobnega časa. Zato smo znotraj Helios skupine razvili UNIHEL METAL MIX sistem, ki omogoča želeno fleksibilnost in neodvisnost mešanja nians želene kakovosti industrijskih premazov

Glede na želje strank in zakonodajo na določenem trgu sestavimo primeren TINTING paket. Določimo set kolorantov Unihel in želene mix osnove ter glede na njihove karakteristike in količine mešanja svetujemo primeren avtomatski dispenzer s pripadajočo programsko opremo in formulacijami nians. Poleg zasnovanega paketa vam nudimo tudi izobraževanje v praksi in celosten servis, ki nudi: postavitev mešalnice (dispenzer in stresalniki) z njihovo kalibracijo, letne posodobitve zbirk HELIOS receptur in izdelavo formulacij glede na želje in vzorce strank.

KOLORANTI UNIHEL

Osnova kolorantov Unihel je univerzalno vezivo in visoko kakovostni pigmenti, ki ohranjajo visoko kakovost premaza in stabilnost nianse. Z nizko vsebnostjo aromatičnih topil zagotavljajo ekološko prijaznejše okolje.

Univerzalno vezivo v kolorantih omogoča visoko kompatibilnost z uporabljenimi vezivi za antikorozijske in industrijske premaze, kot so: poliuretanski premazi, dvokomponentni epoksi premazi, alkidi, vinil akrili itd.

Reološko in volumetrično urejeni koloranti so primerni za dozirnike/dispenzerje in zagotavljajo točnost in ponovljivost nians po širokem spektru barvnih kart ali nians po vzorcu strank.

UNIHEL MIX – OSNOVE

Premazne osnove vsebujejo vse glavne komponente (vezivo, polnila, topila, aditive), ki določajo mehanske in kemijske lastnosti želenega premaza. V našem sistemu imamo transparentne in bele baze, katerim se doda točno določeno količino pigmentnih past, da se pridobi želeno nianso.

UNIHEL METAL MIX vsebuje širok spekter baz, ki so proizvedene v proizvodnih obratih skupine Helios. Za natančnejšo opredelitev baznih osnov, se je potrebno obrniti na oddelek kovinski premazi.

TEMELJI- 1K alkidni, 1K epoksi, 2K poliuretanski

ENOSLOJNI PREMAZI – 1K alkidni, 2K poliuretanski

POKRIVNI PREMAZI – 1K alkidni, 1K vinil-akrilni, 1K akril-vinilni, 2K epoksi, 2K poliuretanski.