HELIODURMIX


Heliosovi premazi za lesno industrijo so zasnovani tako, da zagotavljajo visokokakovostno zaščito in hkrati poudarjajo toplino naravnega lesa. Poleg kvalitetnih premazov v Heliosu ponujamo tudi rešitve za manjše industrijske kupce, ki bi z manjšimi finančnimi vložki ohranjali konkurenčnost in njihovim strankam nudili širok spekter nians na licu mesta.

S to idejo se je razvil sistem Heliodurmix, ki prestavlja sistem mešalnih emajlov, ki pokrijejo velik spekter barvnih kart. Vložek v tehtalnico je bistveno manjši kot v avtomatski dispnezer, zato tudi manjšim kupcem omogoča ažurnost in fleksibilnost.

Poleg osnovnih nians sistema HELIODURMIX, ki so na voljo v pakiranjih po 1 in 20 kg embalažnih enotah, nudimo še ustrezno opremo mešalnice: mešalna enota z različnim številom mešalnih mest, stresalnik, precizna elektronska tehtnica in tehtalni program z recepturami po različnih barvnih kartah ali recepturami nians po vzorcu strank.

Emajli HELIODUR– MIX UM (403981 – 403993)

Sistem HELIODUR MIX sestavlja 13 osnovnih emajlov, ki so uporabni samostojno ali pa jih mešamo v poljubnem razmerju, s čimer dosežemo široko paleto nians.

Gre za pigmentirane premaze 2K  na osnovi alkidnega in poliizocianatnega veziva v organskih topilih, pri katerih smo upoštevali varnostne in okoljske predpise ter pripravili materiale brez uporabe svinčevih pigmentov in z znižano količino aromatskih topil.

Emajli so primerni za horizontalno in vertikalno aplikacijo na MDF, furnir in  masivno pohištvo.

Pripravili smo sistem ustreznih podmaterialov za doseganje želene stopnje sijaja::

  • za polmat in polsijajne površine – izbor ustreznega trdilca
  • za mat površine – uporaba sredstva za matiranje za sijajne površine – uporaba visoko sijajnega brezbarvnega laka za prelakiranje