BW MIX


Heliosovi premazi za lesno industrijo so zasnovani tako, da zagotavljajo visokokakovostno zaščito in hkrati poudarjajo najbolj naravno lepoto lesa. Podjetja Skupine Helios sledijo novim tehnologijam nanosa in sušenja, strogim okoljskim zahtevam in najnovejšim trendom, predvsem z okolju prijaznimi premazi.

Želja strank po široki paleti  barv različnih kvalitet  lesnih premazov v najkrajšem možnem času je izziv za vse mešalne sisteme sodobnega časa. Zato smo znotraj Helios skupine razvili BW  MIX sistem, ki omogoča želeno fleksibilnost in neodvisnost mešanja nians želene kvalitete.

Glede na želje strank in zakonodajo na določenem trgu sestavimo primeren TINTING paket. Določimo set BW kolorantov in želene mix osnove ter glede na njihove karakteristike in količine mešanja svetujemo primeren avtomatski dispenzer s pripadajočim softwarom in formulacijami nians. Poleg zasnovanega paketa vam ponudimo tudi izobraževanje v praksi in celosten servis, ki nudi: postavitev mešalnice (dispenzer in stresalniki) z njihovo kalibracijo, letne posodobitve zbirk HELIOS receptur različnih barvnih kart RAL, MONICOLOR 720, NCS in izdelavo formulacij glede na želje in vzorce strank.

BW KOLORANTI

BW paste so pigmentne paste, ki se uporabljajo za niansiranje vodnih premazov za les za exterier in interier. Izbrani pigmenti so ekološko neoporečni in so vremensko obstojni v polnih, srednjih in pastelnih tonih. Z izbiro transparentnih železovih oksidov so še posebej primerni za niansiranje lazur za les.

Izbor pigmentov omogoča izdelavo širokega spektra nians, odlično pokrivno moč in maksimalno vremensko in svetlobno obstojnost.

Reološko in volumetrično urejeni koloranti so primerni za dozirnike/dispenzerje in zagotavljajo točnost in ponovljivost nians širokemu spektru barvnih kart ali nians po vzorcu strank.

BW MIX – OSNOVE

Glavne blagovne znamke, ki so niansirane z BW koloranti sta Hidrohel in Aquavita, ki temeljita na osnovi akrilnih vodnih disperzij ali na osnovi alkidnih emulzij. Hidrohel pokriva interierne rešitve za les, Aquavita pa za exterier.V naboru so transparentne in bele baze, katerim se doda točno določeno količino pigmentnih past, da se pridobi želeno nianso.